با حضور سرپرست معاونت سیاسی-امنیتی استانداری؛
اولین جلسهی انجمن کتابخانههای عمومی مازندران در سال جاری تشکیل شد
با حضور سرپرست معاونت سیاسی-امنیتی استانداری و مدیرکل کتابخانههای استان، اولین جلسهی انجمن کتابخانههای عمومی مازندران در سال جاری برگزار شد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی مازندران، اولین جلسهی انجمن کتابخانههای عمومی مازندران در سال جاری با حضور قاسم عزیززادهگرجی، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری؛ سیّدعلی سلیلی، مدیرکل دفتر امور اجتماعیوفرهنگی استانداری؛ فرهاد عسگری، مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری؛ سکینهخاتون مهدیانپور، مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران؛ احسان آهنگر، مدیرکل فرهنگوارشاد اسلامی استان؛ معاونین و همکاران ستادی ادارهکل کتابخانهها؛ نمایندگان دستگاههای سازمان بودجهوبرنامهریزی و آموزشوپرورش استان؛ رئیس کتابخانههای بابل؛ مسئولان شهرستانی و شهری؛ اعضای حقیقی انجمن و پرنیا شعبانی، عضو نوجوان مدعو، ظهر پنجشنبه (16 فروردین 1403)، بهمحوریت کتابخانههای سبز ساری و امامزاده یحییٰ(ع) بابل در دفتر سرپرست معاون تشکیل شد.
توجّه به امر کتابوکتابخوانی باید فراتر از حوزهی مأموریتی کتابخانهها باشد
قاسم عزیززادهگرجی، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری با تأکید بر لزوم توجّه به آثار مؤلفان بومی اذعان داشت: پدیدآوران بومی انتظار حمایت از نهادهای فرهنگی و استانداری دارند که این انتظار میبایست تأمین و بخشی از اعتبارات در راستای این حمایت هزینه شود.
وی دربارهی راهاندازی کتابخانههای سیّار برای مناطق محروم مازندران گفت: اتوبوسهای خارج از ناوگانی که در اختیار شهرداریها بوده و امکان تردّد دارند، بهتر است برای کتابخانههای سیّار استفاده شوند. برخی شهرستانها که اتوبوسهای مازاد دارند، نیز میتوانند این ظرفیّت را در اختیار مناطق محروم استان قرار دهند.
گرجی با اشاره به کتابخانهی امامزاده یحییٰ(ع) و اختیارات ادارهکل اوقافوامور خیریه مربوط به آن، اظهار کرد: باید هیئتامنایی بهمنظور حمایت و پشتیبانی مالی این مرکز تشکیل شود و بحث اجارهی آن را برعهده بگیرند تا مجدّد فضای کتابخانهای در مکان کتابخانه جریان بگیرد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری افزود: امر کتابوکتابخوانی را فراتر از حوزهی مأموریتی کتابخانهها ببینیم و باید توجّه کنیم مسائل ما با کتاب در کجا حل میشود و به سراغ آن برویم.
سیّدعلی سلیلی، مدیرکل دفتر امور اجتماعیوفرهنگی استانداری ضمن گرامیداشت ایام سوگواری حضرت علی علیهالسّلام و همچنین شهادت پاسداران رشید سپاه، جمعی از هموطنان و مرزبانان میهن اسلامیمان اذعان داشت: از تلاشها و همراهی دستگاههای فرهنگی مرتبط با کتابوکتابخوانی تشکر میکنم و وجود اعضای نوجوان کتابخانهها را در جلسهی انجمن مغتنم میشمارم، چراکه این اعضا بدلیل اهمّیّتشان در شکلدهی خدمات کتابخوانی مراکز فرهنگی، میتوانند زبان گویای مشکلات کتابخانهای شهرستانها باشند.
وی به پیشنهاد نمایندهی سازمان آموزشوپرورش در جلسه مبنیبر تشکیل کمیتهی انتخاب محتوای کتب کتابخانههای استان اشاره کرد و افزود: عموم افراد، پس از مطالعهی کتابهای شخصی درصدد اهدای آنها به کتابخانهها برمیآیند و ممکن است از میان کتابها، آثاری برای جامعهی استفادهکنندهی کتابخانهها، مناسب یا کاربردی نباشند؛ لذا وجود کمیته یا گروه متخصص و کتابخوان که بر محتوای کتابها نظارت داشته باشد، حائز اهمّیت است.
پیگیری برای افتتاح اولین کتابخانهی سبز ایران در مازندران
مهدیانپور با گزارش برنامههای اجراشدهی کتابخانههای عمومی طی یکسال گذشته بیان کرد: مازندران در اکثر جشنوارههای ملّی رتبهی برتر کسب کرده که این نشان از همّت و تلاش انجمن کتابخانههای عمومی استان و همکاران مازندرانی ما دارد.
مدیرکل کتابخانههای استان طی اشاره به ارائهی بیش از 60 نوع خدمت کتابخانهی مرکزی عنوان کرد: کتابخانهی مرکزی ساری با زیربنای 7600 مترمربع، تاکنون پیشرفت فیزیکی 70درصدی داشته است. افزایش سرعت تکمیل و بهرهبرداری کتابخانهی مرکزی استان، از گزینههای مهمی است که بهشدّت پیگیر آن هستیم.
وی همچنین به پیشرفت 70درصدی پروژهی کتابخانهی سبز ساری اشاره کرد و گفت: این پروژهی خیّرساز در سال 1398 کلنگزنی و پس از آن، مراحل ساخت کتابخانه آغاز شد. کتابخانهی سبز، یکی از پروژههایی است که درنظر داریم تا پایان سال جاری به مرحلهی افتتاح و بهرهبرداری برسانیم؛ لذا طی ارتباط با واحد عمرانی استانداری مازندران جهت بازدید و مساعدت در پیشبرد مراحل تکمیل پروژه، تلاش کردیم به مواردی نظیر بکارگیری پنلهای خورشیدی برای استفاده از انرژی خورشیدی و جمعآوری آب بخاطر مصارف کتابخانه و نصب پنجرههای بزرگ بپردازیم. با افتتاح این پروژه، اولین کتابخانهی سبز ایران در مازندران آغاز به کار خواهد کرد.
این مسئول از تشکیل جلسهی دیدار با خیّرین کتابخانهساز شهرستان بابل جهت تعیینِتکلیف کتابخانهی اوقافی امامزاده یحییٰ(ع) این شهرستان خبر داد و افزود: طی این نشست که مسئولین شهری نیز حضور داشتند، صورتجلسهای مبنیبَر شرایط اجارهبهای کتابخانه تنظیم شد. سپس همکاران ادارهکل کتابخانههای مازندران درصدد فراهمسازی تجهیزات بروز کتابخانهی نامبرده برآمدند.
مهدیانپور با اشاره به ۲۹ پروژهی کتابخانهای نیمهتمام مازندران خاطرنشان کرد: در نظر داریم با حمایت مسئولین، همراهی دستگاههای دیگر و همچنین کمک مردم و خیّرین، تمامی پروژههای نیمهتمام استان را تا سال 1410 تکمیل و افتتاح کنیم اما در تلاشیم که از میان این پروژهها، پروژهی کتابخانهی مرکزی ساری را هرچه زودتر(طی یک یا دوسال آینده) به بهرهبرداری برسانیم.
احسان آهنگر، مدیرکل فرهنگوارشاد اسلامی استان به برنامهی «هتل دوستدار کتاب» اشاره کرد و گفت: از آنجائیکه مازندران بهدلیل برخورداری از نقاط جذّاب دیدنی و موقعیّتهای متنوّع جغرافیایی، قطب گردشگری کشورمان محسوب میشود و مراکز اقامتی استان میبایست به کتاب و ابزار فرهنگ مجهز باشند، طی دیدار و گفتوگو با مدیرعامل مجموعهی گردشگری سالاردرّه، شروع به اجرای برنامههای فرهنگی کتابمحور نظیر رونمایی اثری از شهیدعظیمی در این مجموعه کردیم. قرینبودن مراکز اقامتی گردشگری با کتاب و برنامههای فرهنگی مرتبط، میتواند نقطهی عطفی برای اشاعه و گسترش فرهنگ آن و ارتقای سطح بینش عموم در این مراکز شود.
این مسئول ادامه داد: افزونبَر اجرای برنامههای فرهنگی مجموعههای توریستی، در حال برگزاری چند جشنوارهی کتابمحور نیز هستیم. اگر قرار بر توسعهی فرهنگ کتابوکتابخوانی است، همهی دستگاههای فرهنگی، میبایست همکاری و همافزایی مؤثری داشته باشند.
گفتنی است پرنیا شعبانی، عضو نوجوان مدعو انجمن، طی این جلسه، کتاب «قَد کوتاه» اثر هالی گلدبرگاسلون از انتشارات پرتقال را معرفی کرد.
شایان ذکر است پیگیری مصوّبات جلسات قبل؛ پرداختن به مسائل کتابخانههای مرکزی استان؛ بررسی امور کتابخانههای روستایی؛ راهاندازی کتابخانهی سیّار در محلّات آسیبپذیر و مناطق محروم مازندران و پیگیری مجدّانهی سهم کتابخانهها از نیمدرصد درآمد شهرداریها، از اهمّ مباحث مطرحشده اولین جلسهی انجمن کتابخانههای عمومی مازندران بودند.