با حضور مسئولان کشوری و استانی؛
نخستین کتابوارهی «شهدای خلبان مازندران» در قائمشهر برگزار شد
نخستین کتابوارهی «شهدای خلبان مازندران» با حضور مسئولان کشوری و استانی در سالن همایش کتابخانهی عمومی جمشید احمدی قائمشهر برگزار شد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی مازندران، نخستین کتابوارهی شهدای خلبان استان با حضور امیرخلبان علیرضا رودباری، درئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروی هوایی کشور، سکینهخاتون مهدیانپور، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان، فوقی، مدیرکل مرکز اسناد ملّی مازندران، خلبانان و افسران نیروی هوایی، نویسندگان و خانوادههای شهدای خلبان استان، صبح چهارشنبه، ۱۸ بهمن ۱۴۰۲، در سالن همایش سردار سلیمانی کتابخانهی عمومی جمشید احمدی قائمشهر برگزار شد.
مهمترین عامل توسعه و انتقال تمدّن، کتاب است
رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروی هوایی طی مراسم بیان کرد: کتاب، شهادت و خلبان سه مقولهی بسیار مهم است که خیلی به آن نپرداختهایم، چراکه اگر به این مسائل بیشتر میپرداختیم شاید در وضعیت بهتری قرار داشتیم.
امیر سرتیپ دوم خلبان علیرضا رودباری با اشاره بهاینکه متأسفانه وضعیت مطالعه و کتابخوانی ناامیدکننده است و اهمّیتی به کتاب نمیدهیم، اظهار کرد: کتاب برای مسلمانان واژهی خاصّی بوده و حدود ۳۲۲ بار در قرآن به آن پرداخته شده است.
وی با بیان اینکه حوزهی علم، دانش، پژوهش و مشتقات آن بیش از هزاربار در قرآن تکرار شده، افزود: علمآموزی جایگاه ویژهای بین مسلمانان دارد و شاید بههمین دلیل است مسلمانان تمدّن اسلامی را در دنیا گسترش دادند.
این مسئول با اشاره به علمآموزی ایرانیان عنوان کرد: شکلگیری تمدّن اسلامی، مدیون تمدّن ایرانی است، مهمترین عامل انتقال تمدّن از گذشته تا به امروز کتاب بوده و عامل توسعه هم بر محور کتاب است.
رودباری تصریح کرد: کشورهایی که از میزان کتابخوانان بیشتری برخوردارند رشد جرم و جنایت در آنها کاهش مییابد. افزونبَرآن، کتاب، بهترین ابزارِ ماندگاری فرهنگ است و در کنار شهادت، جایگاه ویژهتری دارد.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروی هوایی مقام شهیدان را یادآور شد و گفت: صرفنظر از جریانهای سیاسی و اجتماعی، شهدا خالصانه جان خود را فدا کردند و به درجهی کمال رسیدند.
پرداختن به زندگی شهدا و نگارش کتاب، نیاز فرهنگی ماست
مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران طی اشاره به اهمّیت نویسندگی مرتبط با ادبیات پایداری بیان کرد: ۲میلیون و ۵۰۰هزار جلد کتاب در کتابخانههای عمومی استان وجود دارند که ۱۷هزار نسخه، مربوط به دفاعمقدس هستند.
سکینهخاتون مهدیانپور ضمن اشاره به اینکه شهدا با رشادت و سبک زندگی نشان دادند شمع راه بشریت هستند، اظهار کرد: با کتاب میتوانیم این ارزشها را به نسل جدید منتقل کنیم، چراکه این نسل دفاعمقدس را درک نکرده و از طریق کتاب و سایر آثار فرهنگی و هنری با آن آشنا شده است.
وی افزود: پرداختن به زندگی شهدا و نگارش کتاب مرتبط، به دلیل نیازی است که خودمان احساس میکنیم، شهدا اگرچه بین ما نیستند اما مسیر هدایت را برایمان روشن کردهاند.
این مسئول با اشاره به ظرفیّتهای برنامههای فرهنگی در بزرگداشت مقام شامخ شهیدان ادامه داد: شهدا، ایران و امنیّت ما را انتخاب کردند و همه، مرهون خون آنها هستیم؛ امیدواریم با انتخابهای درستی که در بُرهههای مختلف انجام میدهیم پشتیبان انقلاب اسلامی باشیم.
تولید ۱۶ اثر کودکانه در انتشارات راهبردی نیروی هوایی
نویسندهی کتاب شهدای خلبان مازندران هم با سخنانی اذعان کرد: در انتشارات راهبردی نیروی هوایی، ۱۶ اثر برای کودکان تولید کردیم.
ابراهیم باقریحمیدآبادی با بیان اینکه نویسنده نمیتواند اسلحه بهدست گیرد و مبارزه کند، خاطرنشان کرد: جنگ نویسنده در عرصهی فرهنگی است، دشمن گلولههای خود را به سمت ما شلیک میکند اما کتاب نویسنده در انبار باقی میماند و به دست یک نوجوان نمیرسد؛ برای همین، گلولههای ما مشقی محسوب میشود و اینگونه نمیتوان مبارزه کرد.
وی افزود: من سرباز فرهنگی هستم اما بنا بر وضعیت حمایت از نویسندگان، تلاشهای من به نتیجه نمیرسد. داستان فانتزی به زبان سوخو که شامل زندگی علیرضا فغانی است را نوشتهام اما در انبار مانده و به دست جامعهی هدف نرسیده است.